Välj en sida

OM OSS

Från östra afrika med kärlek

Vår familj har rötterna i Etiopien och Eritera. Därifrån har vi tagit med oss vår passion för god och nyttig mat lagad på näringsrika råvaror. I vår matkultur är maten till stor del baserad på grönsaker och baljväxter.

Restaurang Messob är Uppsalas första och enda östafrikanska restaurang. Bakom restaurang Messob står vi i familjen Kifleyesus. Det var mammas idé att starta Messob 2007 och hon står för recepten och utformningen av rätterna på menyn. Urvalet av råvaror och noggrannheten vid tillagningen är hög.

Inspirationen kommer från det etiopiska och eritreanska köket. Rätterna är oftast olika sorters grytor, både med kött, baljväxter och grönsaker, större delen är veganska. Maten äts med injera, ett syrligt pannkaksliknande bröd, i stället för bestick. Vill du prova förklarar vi mer när du kommer till oss.

Dryckerna på Messob är utvalda för att ge en helhetsupplevelse av afrikanska smaker. Vi är stolta över vårt rika utbud av öl, från Sydafrika i söder till Marocko i norr. Vinerna vi valt ut ger de bästa smakkombinationerna och harmonierar fint med maten.

Varmt välkommen till Messob önskar vi i familjen med personal!

KONTAKTA OSS

STUREGATAN 4A
753 14 UPPSALA
018-50 00 20
BORD@RESTAURANGMESSOB.SE

ÖPPETTIDER
MÅNDAG . . . . . . . . . . . . . . . 17-22
TISDAG. . . . . . . . . . . . . . . . . 17-22
ONSDAG. . . . . . . . . . . . . . . . 17-22
TORSDAG . . . . . . . . . . . . . . .17-22
FREDAG. . . . . . . . . . . . . . . . 17-23
LÖRDAG. . . . . . . . . . . . . . . . 17-23
SÖNDAG. . . . . . . . . . .    VILODAG